Ministerul Justiţiei: deputaţii, miniştrii şi membrii Consiliului Republican au fost excluşi ilegal din organele de conducere ale Partidului Liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Reformare a Partidului Liberal anunţă că se va adresa în instanţa de judecată pentru că au fost excluşi ilegal din organele de conducere

Ca urmare a unui demers depus la Ministerul Justiţiei la 30 aprilie 2013 cu privire la acţiunile nestatutare de excludere din funcţiile deţinute în organele de conducere cât şi din rândul membrilor Partidului Liberal în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Republican din 13 aprilie a unui grup de deputaţi, miniştri, viceminiştri, membri ai Consiliului Republican, Ministerul Justiţiei a stabilit încălcarea prevederilor statutare.

“Congresul are competenţă exclusivă de a alege şi exclude prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, secretarul general al Partidului şi membrii Consiliului Republican”, a constatat ministerul Justiţiei.

în acest mod, prin acţiunile de excludere masivă din Partidul Liberal a unui grup de membri ai Consiliului Republican s-au încălcat grav prevederile statutare şi ale legislaţiei în vigoare  prin deciziile adoptate în cadrul Consiliului Republican din 13 aprilie, afirmă într-un comunicat membrii Consiliului de Reformare PL.

Astfel, în scopul restabilirii depline a drepturilor şi libertăţilor lezate, Consiliul de Reformare a Partidului Liberal anunţă că se va adresa în instanţa de judecată.

Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat însă că hotărârea Ministerului Justiţiei nu este obligatorie pentru Partidul Liberal.

Membrii grupului de reformă a PL au cerut la începutul lunii aprilie organizarea Congresului extraordinar al partidului şi alegerea lui Dorin Chirtoacă în fruntea acestei formaţiuni. Demersul a fost susţinut de mai mulţi deputaţi, miniştri, viceminiştri şi şefi ai structurilor teritoriale ale PL. Ulterior, membrii grupului reformator au fost daţi afară din partid, în cadrul Consiliului Republican al PL. La aceeaşi şedinţă, a fost retrasă susţinerea unor miniştri delegaţi de formaţiune în Guvernul în exerciţiu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite