Ministerul Economiei a anunţat o licitaţie privind construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazoductul Iaşi-Ungheni va avea cca 11 km.
Gazoductul Iaşi-Ungheni va avea cca 11 km.

Ministerul Economiei de la Chişinău anunţă despre lansarea licitaţiei internaţionale privind selectarea companiei care va efectua lucrările de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, cu o lungime de circa 11 km, pe teritoriul Republicii Moldova şi a staţiei de măsurare a gazelor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, eligibili sunt ofertanţii care deţin licenţă pentru construcţia conductelor de gaze. Personalul-cheie trebuie să aibă cel puţin 5 ani de experienţă în lucrări de natură similară. De asemenea, trebuie să fi realizat cu succes cel puţin un proiect de acest gen. Ofertele vor fi depuse la Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor în Energetică a Republicii Moldova (Moldova Energy Project Implementation Unit, MEPIU) până la 22 iulie. Textul integral al anunţului privind lansarea licitaţiei poate fi găsit pe site-ul www.mepiu.md , precum şi al Ministerului Economiei.


Gazoductul Iaşi-Ungheni va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova şi va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. Conducta de gaz va avea o lungime de 43,2 kilometri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite