Marina Tauber le-a trimis o scrisoare ambasadorilor, prin care îi îndeamnă „să ia act de abuzurile guvernării PAS”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber

Deputatul Partidului ŞOR,Marina Tauber, care a fost plasată în arest preventiv, a transmis o scrisoare corpului diplomatic, acreditat în Moldova, în care denunţă o serie de abuzuri la adresa sa din partea guvernării. Printre ilegalităţile invocate se numără îngrădirea dreptului la un proces echitabil, imixtiune politică în justiţie, adoptarea unor măsuri disproporţionate în raport cu un deputat în termen, hărţuirea opoziţiei etc.

„Din păcate, în Republica Moldova, nu avem nici stat de drept, nici justiţie independentă, iar rolul corpului diplomatic este să monitorizeze şi să denunţe orice acţiune care sfidează deschis aceste valori supreme. Parteneriatul strategic cu mai multe ţări prietene este foarte important şi se dezvoltă dinamic. Republica Moldova obţine constant suport financiar, iar una din condiţiile de bază este promovarea unor reforme veritabile, consolidarea democraţiei, statului de drept, independenţei justiţiei şi pluralismului politic. De la Excelenţele Voastre nu cerem decât să luaţi atitudine activă atunci când sunt încălcate, în mod evident, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului (la alegeri, la expresie, la libertatea presei, la întruniri, la pluralism etc.), când nu sunt respectate drepturile opoziţiei, iar normele democratice internaţionale sunt sfidate cu bună ştiinţă”, se spune în scrisoare.

Amintim că Marina Tauber este învinuită de „falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a grupurilor de iniţiativă şi a partidelor politice şi/sau a rapoartelor privind finanţarea campaniilor electorale” şi „acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării partidului politic, a grupului de iniţiativă sau a concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat sau a unei organizaţii (asociaţii) criminale”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite