Lenin, Kotovski şi tancurile sovietice se mută la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii AIE promit să ajungă și la monumentele lui Vladimir Ilici Lenin
Liderii AIE promit să ajungă și la monumentele lui Vladimir Ilici Lenin

Deputaţii liberal-democraţi au înregistrat ieri în Parlament o iniţiativă legislativă prin care sunt condamnate toate regimurile totalitare (nazismul, stalinismul, comunismul), care au comis crime împotriva umanităţii prin genocid, deportări, foamete organizată, colectivizare forţată, represiuni politice.

Autorii proiectului consideră că Republica Moldova are o obligaţie dublă de condamnare a regimurilor totalitare. În primul rând, ca stat ce a avut de suferit de pe urma celor mai crude regimuri totalitare, soldate cu pierderi enorme de vieţi omeneşti, iar în al doilea rând - ca parte a comunităţii internaţionale, ceea ce presupune alinierea la iniţiativele consolidate de interzicere şi prevenire a unor astfel de regimuri pe viitor.

Proiectul respectiv interzice utilizarea simbolurilor naziste sau comuniste şi prevede, de asemenea, că nu pot fi monumente vestigiile ideologice şi tehnica militară din perioada regimurilor totalitare. Aceste obiecte vor fi mutate la Muzeul regimurilor totalitare, care ar urma să fie înfiinţat.

Pe 12 iulie, Parlamentul Republicii Moldova a condamnat crimele regimului totalitar comunist şi a interzis utilizarea secerii şi ciocanului în scopuri politice.

Unioniştii vor da foc însemnelor comuniste, la Bălţi şi Cahul

După 20 de ani de la destrămarea URSS, crimele regimului comunist au fost condamnate în Republica Moldova

VIDEO Kotovski a prins viaţă... cu tot cu cal!

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite