Kremlinul, amenințări voalate pentru România: Dacă ar fi fost îngrijorată de situație, poate s-ar fi comportat altfel

0
0
Publicat:

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, acuză Bucureștiul că aprinde spiritele în Moldova și se arată deranjată de susținerea oferită Ucrainei.

Amenințări voalate ale Rusiei către România. Foto: Profimedia
Amenințări voalate ale Rusiei către România. Foto: Profimedia

,,Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune”, a declarat Maria Zaharova pentru Ria Novosti, agenția de propagandă a Kremlinului.

În acest context, reprezentanta Rusiei a venit cu avertizări la adresa României.

,,Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei (România - n.r.) participă. Așadar nu ştiu ce înseamnă asta, provocare, poate o intrigă politică. Nu ştiu, dar nici nu vreau sa ştiu”, a afirmat aceasta.

De asemenea, Maria Zaharova vorbit și despre fragmentele de dronă căzute pe teritoriul României, afirmând că Bucureștiul a anunțat că aparțin Rusiei, dar nu a venit cu nicio dovadă în acest sens.

,,Iertaţi-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu ştiu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînţeles. Nimeni nu a înţeles ce a fost asta. Toţi m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi partea română. (...) România ocupă orice poziţie care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic şi poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii", a conchis Maria Zaharova.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor de Externe (MAE) de la București nu au oferit până acum un comentariu cu referire la acuzațiile Moscovei.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite