Karizma şi Cristina Croitoru: „Avem o melodie perfectă pentru Eurovision“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva personală
Foto: Arhiva personală

Prietene în viaţa de zi cu zi şi colege în scenă, Karizma şi Cristina Croitoru şi-au unit în acest an forţele şi cred că piesa lor „Never fall again“ are toate şansele să ajungă în marea finală din Suedia.

„Adevărul“: Niciuna dintre voi nu este la prima participare la Eurovision. Mai aveţi ambiţie, putere, dorinţă?

Cristina Croitoru: Da, ai dreptate, nu suntem la prima încercare, nici la a doua şi nici la a treia. De fapt, eu nu am vrut să particip la Eurovision anul acesta, însă mama mea a insistat. Apoi mi-am amintit că am zis odată că nu mă las până nu ajung pe scena din marea finală.

Karizma: Şi eu am o mamă care, la fel ca şi mama Cristinei, m-a convins să-mi încerc norocul şi anul acesta. Atunci când eşti dezamăgit, eşti sigur că nu mai participi niciodată, că atât a fost, că renunţi, după care se calmează spiritele, mai trece timp şi o iei de la capăt. Până la urmă, Eurovisionul este un consurs cu o bună perspectivă de promovare. Este, poate, o şansă unică pentru noi, interpreţii din Republica Moldova, să ne realizăm, să avem un premiu important în palmares şi să ajungem pe o scenă internaţională. Este printre puţinele competiţii la care artiştii se pregătesc cap-coadă: melodie, text, dans, vestimentaţie, show etc.

Lumea vă „trimite“ deja la Malmö, în Suedia. Voi vă simţiţi învingătoare?

Cristina: Lăsând modestia la o parte, pot spune că anul acesta avem mai multă încredere în noi. Şi nu pentru că restul concurenţilor nu ar fi destoinici să ne reprezinte ţara în marea finală, ci pentru că avem o piesă bună. Nici foarte lentă, nici foarte rapidă, o melodie care, după părerea mea, se încadrează în tiparul pieselor pentru Eurovision.

Credeţi că aveţi concurenţi de temut anul acesta?

Karizma: Există foarte mulţi interpreţi talentaţi şi la această ediţie. Chiar dacă unii sunt novici pentru public, noi le cunoaştem aptitudinile. În unele cazuri vocea este bună, dar melodia aleasă nu este potrivită sau invers. La fel, sunt unii care s-au înscris în concurs pentru a se promova ca artişti, ceea ce nu este neapărat rău, pentru că şi eu, la un moment dat, am recurs la această tactică.

Care este povestea piesei voastre?

Cristina: Am început să lucrăm la ea prin luna noiembrie. Era gata doar refrenul şi am venit la Olga (Karizma, n.r.) să îl asculte şi să îmi zică ce părere are. Ulterior, ea a scris textul şi aşa a apărut duetul nostru.

Dar prietenia voastră cum a apărut?

Cristina: Ne-am cunoscut acum opt ani, la Conservator. Nu ne-am plăcut din start. Eu venisem din Tiraspol, eram o elevă oarecare, pe când Olga era interpretă deja, toată lumea o cunoştea drept Alexa.

Karizma: Da, îmi amintesc acea zi în detalii. Am luat loc într-o bancă din spate şi toate fetele îşi întorceau privirile şi şuşoteau. Nici Cristina nu m-a prea înghiţit. Dar asta până la prima noastră ieşire în afara orelor. Am avut perioade când am fost mai distante una cu cealaltă, când ne-am văzut mai rar, dar anii au demonstrat că avem o prietenie trainică.

Sunteţi de nedespărţit la repetiţii, evenimente mondene, concerte, aveţi o mulţime de fotografii împreună. Ce are una dintre voi şi nu are cealaltă?

Karizma: Să ştii că noi două chiar semănăm foarte mult, gândim la fel, avem aceleaşi principii, preferinţe, caractere. Cred că această sincronizare şi ne-a apropiat.

Cristina: Da, până şi certurile noastre sunt amuzante. În plus, noi ştim să fim critice una cu alta, fără să ne supărăm şi să o luăm personal. Ne susţinem şi ne ajutăm mereu. Când are una dintre noi un spectacol, cealaltă o ajută în culise.

Cei mai mulţi merg pe principiul că munca e muncă, iar prietenia e prietenie. La voi cum e?

Cristina: La noi nu dăunează una alteia. Mai ales că ne-am împrietenit la Conservator, aveam aceeaşi ocupaţie şi acelaşi hobby. 

Spre deosebire de Cristina, care a cântat mereu balade, Karizma ne-a obişnuit mereu cu piese ritmate…

Karizma: De fapt, eu sunt o romantică incurabilă, mereu mi-au plăcut baladele şi le-am simţit mai aproape de suflet. În maşină ascult piese lente, ele mă ajută să meditez, să visez.

Ce pregătiţi pentru finala naţională?

Cristina: Deocamdată, am ales ţesături pentru vestimentaţia de scenă, am fost la un designer. Vom  avea patru backing vocals, video pe ecranele LED, dar ne mai gândim la show-ul din scenă.

Există şanse ca ţara noastră să câştige vreodată marea finală?

Karizma: Poate peste câteva decenii. E vorba de  aspecte economice şi politice, pe lângă cele artistice. Pe de altă parte, dacă am avea o piesă de genul celei cântată de Loreen anul trecut: puternică, deosebită, care să se evidenţieze de restul melodiilor, şansele ca Moldova să găzduiască un Eurovision ar creşte considerabil.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite