Igor Dodon: Unioniştii trăiesc o iluzie sterilă, în loc să contribuie la propăşirea ţării şi a poporului care le-au dat viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon exclude categoric ideea că Republica Moldova ar putea dispărea ca stat şi că se va uni cu România. Preşedintele ţării susţine că unioniştii trăiesc „o iluzie absolut sterilă, în loc să contribuie la propăşirea ţării şi a poporului care le-au dat viaţă”.

„Am mai spus-o şi o repet: unionismul trece, Patria rămâne. Toţi cei care „prognozează” dispariţia Moldovei nu vor avea prilejul să-i vadă sfârşitul”, a spus Igor Dodon într-un interviu pentru Tribuna.

Şeful statului consideră că o mare reuşită a celor 27 de ani de independenţă ale Republicii Moldova o constituie faptul că „am rezistat la apelul sirenelor unioniste”.

„Nu am dat ţara pe mâini străine şi nu ne-am lăsat anexaţi, nu ne-am pierdut neutralitatea şi statalitatea, nu am renunţat la religia creştin-ortodoxă în schimbul unor pseudovalori anti-familie şi imorale”, a afirmat preşedintele.

Vorbind despre greşelile comise de-a lungul independenţei ţării, Dodon a remarcat „abandonarea de către guvernări şi de către aşa-numitele elite locale a identităţii noastre moldoveneşti”. 

„Ei au schimbat-o pe eticheta de români şi au creat o confuzie în mintea generaţiilor de tineri, iar ca urmare foarte mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt lipsiţi de o conştiinţă naţională autentică, le este atrofiat simţul patriotismului faţă de popor şi ţară, iar clasa politică nu are o doctrină politică statală de care să se conducă, indiferent cine este la guvernare”, a adpugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite