Igor Dodon, despre Maia Sandu: „Avem al doilea Plahotniuc în fustă acum”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Maia Sandu

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, o acuză pe preşedinta Maia Sandu că ar fi „al doilea Plahotniuc, în fustă”, deoarece şefa statului ar încerca să obţină controlul asupra Curţii Constituţionale şi să dizolve Parlamentul în vederea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Igor Dodon, care consideră că Înalta Curte nu are temei să dea avizul pentru dizolvarea Parlamentului, susţine că Maia Sandu ar aplica aceleaşi metode ca oligarhul Vlad Plahotniuc, care a folosit instituţiile statului în interes propriu.

„O să vedem ce va decide Curtea Constituţională. Dacă Curtea este gata să aibă soarta Curţii de pe timpul lui Plahotniuc, pentru că noi vedem că practic avem al doilea Plahotniuc în fustă acum, care încearcă să subordoneze instituţiile statului, să captureze Curtea Constituţională. Să vedem, se va da Curtea capturată sau nu”, afirmat Igor Dodon în emisiunea sa online de vineri.

Igor Dodon a precizat că există precedente, dar şi recomandările Comisiei de la Veneţia care spun că un Parlament nu poate fi dizolvat atât timp cât există o majoritate parlamentară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite