Fracţiunea comuniştilor şi socialiştilor a părăsit şedinţa de joi a Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea, deputat BCS, vicepreşedinte de Parlament.
Vlad Bătrîncea, deputat BCS, vicepreşedinte de Parlament.

Deputaţii din Fracţiunea parlamentară a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au părăsit şedinţa Parlamentului. Aceştia s-au declarat nemulţumiţi de faptul că mai multe propuneri de-ale lor nu au fost introduse pe ordinea de zi, transmite IPN.

În debutul şedinţei, comuniştii şi socialiştii au propus ca de pe ordinea de zi să fie exclus proiectul de lege pentru ratificarea Acordului cu Guvernul SUA în ceea ce ţine de procurarea teritoriului Stadionului Republican. 

De asemenea, fracţiunea a propus introducerea pe ordinea de zi a unei iniţiative ce prevede, potrivit deputaţilor BCS, măsuri anticriză în sprijinul cetăţenilor şi a mediului de afaceri. Aceştia au mai solicitat audierea directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate, a ministrului apărării şi a ministrului afacerilor interne. Niciuna dintre propuneri nu a acumulat numărul necesar de voturi, respectiv nu a trecut.

În context, secretarul fracţiunii BCS, Vasile Bolea, a declarat că Regulamentul Parlamentului îi acordă deputatului dreptul de a veni cu iniţiative legislative. Însă nu este prima dată când orice iniţiativă înaintată de BCS, chiar şi cele care au avizul Guvernului, sunt respinse.

„Nu mai vorbesc despre faptul că se încalcă Regulamentul Parlamentului, care consfinţeşte că periodic trebuie să fie organizată şi ziua opoziţiei. Noi astăzi am propus mai multe proiecte care ţin într-adevăr de interesul cetăţenilor şi am solicitat inclusiv să fie exclus proiectul legat de Stadionul Republican, pentru ca să consultăm cetăţenii. Nu aţi dorit să faceţi acest lucru. De aceea, în semn de protest, părăsim şedinţa de astăzi a Parlamentului şi vă lăsăm să vă ocupaţi cu ceea cu ce vă ocupaţi de obicei”, a declarat socialistul.

După această declaraţie, deputaţii BCS au părăsit sala plenului, iar la şedinţă au rămas deputaţii din Partidul Acţiune şi Solidaritate şi cei din Partidul Şor.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite