Foşti deţinuţi politici publică o investigaţie privind proprietăţile familiei lui Viorel Morari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Morari, fostul şef al Procuraturii Anticorupţie în perioada regimului lui Vlad Plahotniuc
Viorel Morari, fostul şef al Procuraturii Anticorupţie în perioada regimului lui Vlad Plahotniuc

Asociaţia publică a victimelor represiunilor politice „Dreptul la Dreptate” a dat publicităţii o investigaţie privind proprietăţile imobiliare şi activele aflate în posesia familiei ex-procurorului şef Viorel Morari, notează IPN.

Apărătorii depturilor omului au publicat fragmente de documente cadastrale care probează că părinţii fostului şef al procuraturii anticorupţie deţin câteva apartamente în centrul Chişinăului, spaţii comerciale, precum şi zeci de terenuri agricole şi destinate construcţiei în raionul Donduşeni.

Conform estimărilor asociaţiei de apărare a drepturilor omului „Dreptul la Dreptate”, costul total al proprietăţilor identificate la membrii familiei lui Viorel Morari depăşeşte trei milioane de euro.

Preşedintele asociaţiei Pavel Grigorciuc afirmă într-un video că se au în vedere circa 150 de obiecte imobiliare, procurate de membrii familiei lui Viorel Morari în ultimii zece ani, când acesta deţinea funcţii înalte în procuratura Moldovei.

Cea mai importantă proprietate prezentată în investigaţie este o staţie de alimentaţie cu combustibil, precum şi patru instalaţii eoliene, amplasate în nordul ţării. Toate aceste valori aparţin firmei „Irarom-grup”, unde singurul fondator este mama lui Viorel Morari – Eugenia Morari. Conform estimărilor făcute de apărătorii drepturilor omului, costul acestor active este mai mare de 2 milioane de euro.

„De unde s-au luat banii?”, se întreabă în imagine Pavel Grigorciuc. „Cât de des mama lui Viorel Morari a fost chemată la CNA şi procuratura anticorupţie în timp ce ea cheltuia sute de mii de euro pentru a intra în posesia acestor bunuri?”, îi dă ges cu întrebările Grigorciuc.

În opinia mamei ex-şefului procuraturii anticorupţie, apartamentele i-au fost atribuite lui Morari de către procuratura Republicii Moldova.

„I le-au dat lui Viorel de la lucru”. Mama lui Viorel Morari a refuzat să vorbească despre provenienţa altor bunuri şi active.

Totodată, Procuratura Generală, cu titlu de răspuns la interpelarea asociaţiei „Dreptul la Dreptate”, afirmă că acest organism justiţiar nu dispune de un fond propriu de locuinţe şi nu a atribuit apartamente niciunuia din angajaţii săi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite