Dumitru Diacov: „Tensiunile din Găgăuzia sunt o reacţie inclusiv la declaraţiile unioniste ale lui Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul democrat Dumitru Diacov FOTO: Adevărul
Deputatul democrat Dumitru Diacov FOTO: Adevărul

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, recunoaşte că partidul său s-a pomenit într-o situaţie delicată din cauza controversatelor referendumuri programate pentru 2 februarie în Găgăuzia.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, democratul susţine că evenimentele din această zonă sunt generate inclusiv de comportamentul politicieni de la Chişinău, cât şi de peste Prut.

„Vred că avem mai multe elemente de discutat, şi mesajele transmise de Băsescu de la Bucureşti. Pe mine chestiunea lui Băsescu, care vrea să ne aducă fericirea cu unirea mă îngrijorează la fel de mult ca şi iniţiativele găgăuzilor. Adică, noi avem «prieteni» din diferite părţi, care tot ne încearcă de minte”, comentează Diacov, citat de IPN.

„Trebuie să fim responsabili de ceea ce se întâmplă în ţara noastră, dar întotdeauna se vor găsi elemente care vor exploata diferite teme geopolitice, la Moscova, la Bucureşti. Avem «prieteni», din păcate, din toate direcţiile. De mai mulţi ani de zile auzim mesaje care nu prea corespund cu strategia Republicii Moldova şi trebuie să fim calmi, să încercăm să cooperăm şi cu România, şi cu Federaţia Rusă, să avem un parteneriat serios. Trebuie să avem mai multă unitate şi în Chişinău. Atunci vom privi cu calm şi, poate, cu puţină ironie fel de fel de iniţiative de ace stea năstruşnice, care ne creează probleme”, a spus Dumitru Diacov

Referendumurile consultative privind direcţia de politica externă a Republicii Moldova şi privind  independenţa autonomiei găgăuze sunt sprijinite de adepţii Partidului Democrat care domină parlamentul local găgăuz. Totuşi, ele contravin politicii  promovate de la centru a Partidului Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite