Dodon şi Voronin ar fi bătut palma pentru crearea unui bloc electoral. Anunţul făcut de Renato Usatîi

0
0
Voronin si Dodon

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat că liderul Socialiştilor, Igor Dodon, şi preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, au ajuns deja la un acord în ceea ce priveşte crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Renato Usatîi a afirmat că Vladimir Voronin înţelege că partidul său nu are şanse să treacă pragul electoral, iar într-un bloc cu Socialiştii lui Dodon şansele cresc enorm.

„Este o încercare a unor persoane de a se întoarce la guvernare. Sunt gata să facă un bloc cu oricine numai să se întoarcă la treucă”, a spus Usatîi.

Renato Usatîi susţine că Igor Dodon „pregăteşte mai multe surprize” pentru a-şi mări şansele electorale. Potrivit lui Usatîi, liderul Socialiştilor ar urma să înregistreze un bloc electoral „cu denumirea PAS sau cu denumirea Maia Sandu”. Tot în acest context, Usatîi mai spune că Dodon vrea să contribuie la formarea unui bloc între PLDM şi Platforma DA, iar din acest motiv ar fi fost retras Vlad Filat de la şefia PLDM, ca Andrei Năstase să fie convins să accepte această idee.

Amintim că Igor Dodon vrea să consolideze stânga moldovenească. Igor Dodon a declarat că nu trebuie admis faptul ca partidele de dreapta (proeuropene) să obţină majoritatea parlamentară în urma anticipatelor.

Din aceste considerente, Igor Dodon a propus celorlalte partide de stânga să se alăture Socialiştilor şi să formeze un bloc comun. Potrivit lui, la moment, pe stânga, cel mai vizibil partid este cel al lui Vladimir Voronin - Partidul Comuniştilor.

Dodon susţine că, în pofida criticilor la care a fost supus din partea lui Voronin, el este gata treacă peste aceste momente şi să accepte consolidarea forţelor cu scopul de a nu permite dreptei să preia controlul Parlamentului.

Dodon consideră că această propunere este în avantajul lui Voronin, deoarece aceasta ar fi singura şansă a comuniştilor de a accede în Parlament, pe lista Socialiştilor, iar ulterior să-şi creeze propria fracţiune în Parlament.

Dodon a precizat că nu intenţionează să accepte în bloc Partidul ŞOR şi nici Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. Liderul socialist e de părere că Renato Usatîi este un politician de dreapta, care are sarcina să ajute Partidul Acţiune şi Solidaritate (Maia Sandu) să ia mai multe mandate.


 

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite