Dodon: Nu sunt antiromân, sunt antiunionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului a declarat, marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu este şi nu a fost niciodată antiromân, dar este şi va fi antiunionist şi pledează pentru păstrarea suveranităţii Republicii Moldova.

Igor Dodon a spus că respectă opinia oricărui cetăţean, pentru că toţi sunt egali în faţa legii, însă cum a mai spus şi anterior, rămâne împotriva mişcărilor şi partidelor unioniste şi este pentru interzicerea acestora pentru că, spune el, prin abordarea lor duc la lichidarea statalităţii. La acest aspect, şeful statului a ţinut să precizeze că şi în statul Român există aceeaşi abordare, ba mai mult, au fost cazuri de condamnare la închisoare.

Preşedintele Dodon s-a arătat deranjat de declaraţiile anterioare ale liderului de la Cotroceni, care a spus că preşedintele Republicii Moldova trebuie să se conducă de limitele Constituţiei, şi le-a catalogat ca ingerinţe în activitatea politică de la Chişinău. În acest context, Igor Dodon a spus că, dacă până acum era primit să vină mesaje la preşedinte cu indicaţii de comportament,  această practică nu va mai fi tolerată, precizând că el nu se amestecă în treburile interne ale României, la rândul său şi Klaus Iohannis nu ar trebui să o facă.

„Poate anterior se permitea şi se dorea să se dea indicaţii. Eu vă stimez foarte mult, dar să ne stimăm reciproc. Să nu ne permitem unele declaraţii. Dacă ultimii şapte ani conducerea ţării nu a reacţionat la mesajele de tip unionist, vă spun că din partea mea va fi o reacţie, poate nu va plăcea, dar să vă abţineţi de la unele comentarii”, s-a adresat Igor Dodon preşedintelui român.

Preşedintele Republicii Moldova a mai spus că viitoarele vizite după ce se va întoarce de la Bruxelles s-ar putea să fie la vecinii ucraineni sau români, în funcţie de unde va veni invitaţia.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite