Dodon: În 2018 am reuşit să trecem de riscul anexării Republicii Moldova la România, dar nu trebuie să ne relaxăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon în continuare consideră că unionismul este un pericol pentru securitatea naţională. Preşedintele ţării e de părere că, chiar dacă s-au mai liniştit spiritele, acest subiect „nici într-un caz nu trebuie scos de pe ordinea de zi”.

„Noi trebuie să abordăm această problemă şi acest risc sistemic, la nivel de stat, nu doar la nivelul preşedintelui, pentru a nu permite dezvoltarea acestui curent pe viitor. Aceste mişcări pun sub pericol existenţa statului Republica Moldova, iar principala realizare a poporului moldovenesc în aceşti 27 de ani de independenţă este că noi avem statul nostru”, a afirmat Igor Dodon într-un interviu pentru Adevărul.

Întrebat dacă mai există riscul anexării Republicii Moldova la România în 2018, aşa precum afirma preşedintele anterior, şeful statului a spus că acest risc a fost depăşit, însă asta „nu înseamnă că noi trebuie să ne liniştim şi să ne relaxăm”.

„Eu consider că prin acţiunile noastre, inclusiv de mobilizare, acţiuni identitare, poziţia noastră fermă, adresările către comunitatea internaţională, eu m-am adresat şi la ONU şi la Consiliul Europei, noi am reuşit să depăşit acest risc în 2018, cu toate că au fost declaraţii în Parlamentul României, a fost acea campanie de motivare ca autorităţile publice locale să facă declaraţii”, a adăugat Dodon.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite