Dodon explică de ce PSRM şi PCRM şi-au unit forţele: Există pericolul să ne trezim cu NATO în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin si Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că necesitatea de a crea un bloc electoral între Socialişti şi Comunişti a fost cauzată de faptul că există riscul ca Moldova să fie condusă din exterior - de SUA şi UE, după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, şi să „ne trezim cu NATO în ţară”.

În cadrul unei emisiuni la RenTV, Igor Dodon a prezentat o serie de scenarii apocaliptice în cazul în care alelegerile vor fi câştigate de partidele proeuropene.

Igor Dodon susţine că odată cu venirea Maiei Sandu la Preşedinţie, UE şi SUA deja ar fi început să conducă parţial cu Republica Moldova.

Igor Dodon consideră că, dacă alegerile parlamentare vor fi câştigare de forţele proeuropene, Moldova se va transforma „într-un pion al Occidentului împotriva Rusiei”, că vor exista conflicte între Chişinău şi aşa regiuni ca Transnistria şi Găgăuzia. 

„Va fi o destabilizare totală. Vom avea probleme sociale şi economice. Va izbucni din nou naţionalismul pe care l-am avut la începutul anilor 90. Vom avea problemele cu regiunile, uitaţi-vă ce atitudine au ei faţă de Găgăuzia. Există pericolul să destabilizăm ţara şi s-o pierdem. (...) Vor încerca să blocheze Transnistria din ambele părţi şi vor crea o blocadă economică din partea Moldovei şi a Ucrainei. Deja sunt provocări făcute de SIS la adresa cetăţenilor din Transnistria. Îi opresc pe Aeroport şi îi reţin pentru câteva ore. Se face intenţionat pentru a crea probleme cu malul stâng”, a spus Dodon.

„O s-o spun mai dur: există riscul ca Moldova să devină carnea de tun a Occidentului de care nu-ţi este milă s-o foloseşti împotriva Rusiei. Moldova este împinsă pe calea Ucrainei”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite