Diferenţe neesenţiale. Numărătoarea paralelă a Promo-LEX confirmă rezultatele alegerilor din turul al doilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel de-al doilea tur al alegerilor locale s-a desfăşurat pe 28 iunie 2015. FOTO Alexandru Tarlev
Cel de-al doilea tur al alegerilor locale s-a desfăşurat pe 28 iunie 2015. FOTO Alexandru Tarlev

Asociaţia Promo-LEX a desfăşurat o numărare paralelă a voturilor pentru alegerea primarului în oraşele Chişinău şi Comrat. Astfel, s-a constatat că există mici diferenţe între rezultatele prezentate de Comisia Electorală Centrală şi cele transmise de Promo-LEX, însă acestea nu afectează scorul general obţinut de candidaţi.

Conform numărării voturilor efectuate de Promo-LEX, Zinaida Greceanîi a acumulat 141.953 de voturi, adică cu 24 de voturi mai mult decât rezultatele prezentate de CEC -  141.929 de voturi.

În schimb, Dorin Chirtoacă a acumulat cu 26 de voturi mai puţin conform numărătorii Promo-LEX - 163.544 de voturi, în timp ce conform datelor CEC acesta a fost votat de 163.570 de persoane.

Pavel Postică, şeful Efortului de Monitorizare Promo-LEX, a menţionat că aceste diferenţe se explică prin prezentarea proceselor verbale eronate şi oboselii membrilor birourilor electorale. „În anumite secţii, procesele verbale au conţinut erori tehnice. În linii mari, procesul electoral s-a desfăşurat cu mici neregularităţi, dar care nu afectează scorul general”, a declarat Postică.

În oraşul Comrat, rezultatele numărării în paralel desfăşurată de Promo-LEX coincide cu rezultatele furnizate de CEC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite