„Deputat” şi fost şef al securităţii de la Tiraspol, declarat persona non-grata în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostului şef al secturităţii de la Tiraspol, Oleg Gudîmo, i-a fost interzis, pe 11 iunie, accesul pe teritoriul Republicii Moldova după ce a fost reţinut la Aeroportul Chişinău, scrie presa din Transnistria.

Potrivit tiras.ru, aşa-zisul deputat din regiunea transnistreană Oleg Gudîmo a ajuns, pe 11 iunie, la Aeroportul Chişinău pentru a se deplasa ulterior în Transnistria. Astfel, el a fost reţinut şi a fost condus spre avionul care se deplasa la Moscova. În acelaşi timp, Gudîmo a primit de la reprezentanţii instituţiilor resposabile de la Chişinău notificarea potrivit căreia generalul rus este considerat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova.

Contactat de Adevărul Moldova, serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră nu a confirmat această informaţie, motivând prin existenţa datelor cu caracter personal, ce nu pot fi oferite.

Totodată, reprezentantul Comisiei Unificate de Control, Eduard Bumbac, ne-a spus că Oleg Gudîmo nu este membru al Comisiei, aşa cum scrie presa din stânga Nistrului, şi nu s-a discutat despre acest caz. „Oleg Gudîmo nu locuia în Republica Moldova şi venea ocazional în Transnistria. Astfel, el a plecat, de fapt, acasă şi informaţiile pe care le cunosc din presă arată că i s-a interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Eduard Bumbac.

Menţionăm că Gudîmo a venit pentru prima dată în regiunea transnistreană în 1992, fiind, pe rând, şef al securităţii de la Tiraspol şi „deputat”, conducând şi un partid. În anul 2004, generalul rus a fost declarat persona non-grata în Uniunea Europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite