De Ziua Națională a României, liderii de la Chișinău au venit cu mesaje de felicitare. „Drumul nostru este comun”

0
Publicat:

În data de 1 decembrie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că România este pentru cetățenii țării sale „un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat în drumul nostru european”, manifestând recunoștință pentru ajutoarele oferite de București, între care energie electrică. 

Liderii de la Chișinău au felicitat România în data de 1 decembrie. FOTO: Presedinte
Liderii de la Chișinău au felicitat România în data de 1 decembrie. FOTO: Presedinte

,,La mulți ani, România!România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți. România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România. România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe”, așa și-a început mesajul Maia Sandu, apoi a ținut să menționeze ajutoarele pe care țara sa le-a primit în ultimii ani din partea Bucureștiului.

,,Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România. România este pentru noi un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat în drumul nostru european”, a mai afirmat lidera de la Chișinău.

În același timp, Maia Sandu a menționat că statul său are sprijinul României și în procesul de integrare europeană.

,,O privim cu speranță atunci când ne aflăm la nevoie și ca reper în aspirațiile noastre de aderare la UE. Iar România ne privește cu încredere că vom izbuti în calea aleasă.Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul. Ne leagă dorința de a construi o societate dreaptă și bună pentru toți cetățenii noștri, de a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană. Știm România alături de noi - și acest lucru ne ajută să avem încredere în viitor, oricât de mari ar fi încercările prin care trecem. La mulți ani tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România!”, a conchis președinta Sandu.

Mesajul membrilor Guvernului

De Ziua Națională a României a transmis felicitări și premierul moldovean, Dorin Recean. ,,De Ziua Națională a României, celebrăm limba română, valorile, cultura și legăturile istorice trainice care unesc cele două maluri ale Prutului. Celebrăm și viitorul european pe care îl construim astăzi împreună prin noi conexiuni: poduri, investiții, gazoduct, conexiuni energetice și burse pentru studenți. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a scris șeful Cabinetului de miniștri pe pagina sa de Facebook.

Dar și șeful diplomației Nicu Popescu. ,,La Mulți Ani, România!Republica Moldova este recunoscătoare României pentru sprijinul constant și proiectele implementate în țara noastră. De la construcția de drumuri și poduri până la renovarea grădinițelor și școlilor, România a fost și este mereu alături de noi, contribuind la dezvoltarea durabilă a comunităților noastre. La fel, apreciem rolul esențial pe care România îl are în calitatea de principal susținător și avocat al Republicii Moldova în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană.La mulți ani, România! Fie ca parteneriatul nostru să continue să crească și să se întărească, aducând beneficii durabile tuturor!”, a notat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite