Dacian Cioloş: O felicit pe Maia Sandu pentru alegerea ei ca prim-ministru al Republicii Moldova. Ea îşi asumă o sarcină uriaşă: să scape ţara de oligarhi

0
0
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea

Liderul PLUS, ex-premierul Dacian Cioloş, a felicitat-o pe preşedinta PAS, Maia Sandu, cu învestirea în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, asta deşi Curtea Constituţională a declarat nule toate deciziile şedinţei Parlamentului din 8 iunie.

„O felicit pe Maia Sandu pentru alegerea ei ca prim-ministru al Republicii Moldova. Ea îşi asumă o sarcină uriaşă: să scape ţara de oligarhi şi să îi ofere o bună guvernare, responsabilă şi construită în interesul cetăţenilor”, a declarat Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Cioloş a spus că „Maia Sandu este o proeuropeană convinsă, sprijinită de liderii europeni de la Bruxelles şi din numeroase state-membre”.

„Am încredere în capacitatea ei de a menţine echilibrul fragil în această coaliţie, pentru a ţine Republica Moldova pe calea europeană”, a adăugat Cioloş

Lidera PAS, Maia Sandu, a fost votată în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova sâmbătă, 8 iunie, de deputaţii PSRM şi ACUM, în cadrul unei şedinţe a Parlamentului declarată neconstituţională de Curtea Constituţională. La scurt timp, Guvernul Sandu a fost învestit în funcţie într-o şedinţă solemnă petrecută tot în incinta Parlamentului.

Deputaţii Blocului ACUM şi cei din Partidul Socialiştilor s-au înţeles cu privire la crearea unei majorităţi parlamentare şi au anunţat convocarea şedinţei Parlamentului pentru ziua de sâmbătă, 8 iunie, ora 12.30. Anunţul vine în contextul în care Curtea Constituţională a decis că data limită a formării unei majorităţi este de 7 iunie. Din acest motiv, Democraţii lui Vlad Plahotniuc au anunţat că şedinţa este neconstituţională.

Curtea Constituţională a declarat toate deciziile de astăzi ale Parlamentului ca fiind neconstituţionale, inclusiv numirea în funcţia de preşedinte al Parlamentului a Zinaidei Greceanîi.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite