Cum arată glontele care i-a provocat moartea lui Sorin Paciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Paciu, omorât la partida de vânătoare din 23 decembrie 2012, a fost rănit cu un glonte de tip "Taho Trio”, utilizarea căruia ar fi interzisă la vânătoare, potrivit zdg.md, care citează surse din cadrul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din Republica Moldova

„Aceste gloanţe sunt extrem de periculoase chiar şi atunci când sunt folosite la vânatul unor animale mai mari. Cu toate acestea ele sunt utilizate pe larg la partidele de vânătoare din Republica Moldova, în special la vânatul mistreţilor", susţin mai multe surse.

Că ar fi fost utilizate anume acest tip de gloanţe, demonstrează şi declaraţiile chirurgului din Făleşti care l-a operat pe Sorin Paciu. Astfel acesta a declarat într-un interviu pentru omg.md că, abdomenul victimei era străpuns într-un singur loc, în timp ce în interior au fost depistate 8 găuri, care putea fi provocate de bila de plumb ce a deviat lovindu-se de bazin sau de şira spinării a victimei. Aceste constatări, potrivit experţilor, demonstrează că victima partidei de vânătoare din 23 decembrie putea fi rănită anume cu un glonte de tip „Trio”.

Din descrierile acestui tip de glonte, el reprezintă trei bile de plumb încorporate într-o casteă de plastic. La aproximativ 20-25 de metri de la ieşirea din ţeava armei, caseta de plastic se desface sub presiunea vântului, iar bilele zboară una după alta şi pe o distanţă de 100 de metri pot provoca moartea şi a unui mistreţ de 200-300 de kilograme.

Deocamdată, Procuratura care anchetează cazul nu a venit cu niciun detaliu cu privire la rezultatele  expertizei balistice, traseologice şi histologice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite