Compania unui lider politic implicată în comerţ ilicit cu produse petroliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe benzinării ale companiei Agrocom Oil activează ilegal şi au comercializat produse petroliere în valoare de milioane de lei, a anunţat Sergiu Ciobanu, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare Energetică (ANRE). Managerul companiei este preşedinte al unui partid

Încălcările au fost depistate în urma unor controale la mai multe benzinării din nordul Republicii Moldova iniţiată de ANRE.

Controlorii au constatat că şapte benzinării din raionul Floreşti, ale companiei Agrocom Oil, vindeau produse petroliere fără ca să deţină licenţă de activitate, a declarat directorul ANRE, Sergiu Ciobanu.

"Am început cu partea de nord a ţării. Doar în raionul Floreşti au fost descoperite şapte staţii PECO ce activau ilicit, fără licenţă. De asemenea s-a reuşit stoparea activităţii unor noi staţii în Ocniţa, care intenţionau în scurt timp să se deschidă", a precizat directorul Agenţiei.

"Sunt foarte multe nereguli. Doar în câteva zile, compania în cauză, Agrocom Oil, a avut vânzări de un milion de lei. Aceste şapte staţii PECO au avut o cotă de un procent din piaţă", a mai adăugat el.

Totodată şeful ANRE a susţinut că astfel de cazuri nu ar fi singulare.

"Urmează să mergem în toate raioanele şi să le depistăm pe cele ce lucrează ilicit. Suntem deschişi pentru orice sesizare a cetăţenilor de a combate acest fenomen", a menţionat Sergiu Ciobanu.

Demnitarul a mai spus că a fost iniţiată procedura de tragere la răspundere a directorului Agrocom Oil, iar în acest caz a fost sesizată Procuratura Generală şi Inspectoratul Fiscal de Stat. 

Director al Agrocom Oil figurează omul de afaceri Ghenadie Călăraş, care potrivit datelor Ministerului Justiţiei este liderul Partidului pentru Unirea Moldovei.

Calaraş nu a răspuns la telefon, dar ulterior secretara a precizat că firma va răspunde la acuzaţiile aduse către ANRE, după ce la va analiza.

La începutul acestui an Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) a depistat o serie de nereguli la o reţea de benzinării amplasate în raionul Floreşti. Consumatorii primeau mai puţine produse petroliere decât volumul pentru care achitau, iar firma nu avea nici acte de provenienţă a combustibilului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite