Cine este moldoveanul extradat Rusiei de către Poliţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean moldovean urmărit internaţional de autorităţile din Rusia pentru lipsire de libertate şi furt a fost predat, vineri, reprezentanţilor Biroului Interpol din Moscova, acesta fiind prins în punctul de trecere a frontierei Sculeni, a anunţat Poliţia Română.

"Biroul Naţional Interpol din cadrul CCPI - IGPR a predat, în vederea extrădării, omologilor de la Biroul Naţional Interpol Moscova un cetăţean din Republica Moldova, de 38 de ani, urmărit internaţional", se menţionează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit Mediafax, Curtea de Apel Iaşi a admis în 3 aprilie cererea de extrădare a cetăţeanului moldovean Vitalie Ababii, formulată de autorităţile judiciare ruse.

Se ascundea în Republica Moldova, dar a fost prins când trecea frontiera

Acesta a fost reţinut la 4 martie 2013 de polţiştii români la punctul de frontieră Sculeni, când încerca să intre din Republica Moldova în România. Aceasta după ce timp de 8 ani a reuşit să se ascundă de poliţie.Vitalie Ababii a fost dat în urmărire internaţională de Biroul Interpol Moscova la 19 iulie 2010, fiind acuzat de lipsire de libertate şi furt calificat.

Autorităţile ruse din Republica Saha (Yakutia) au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă încă la 9 iunie 2006.

Ababii este acuzat că, în perioada 1 decembrie 2003 - 21 decembrie 2005, când lucra ca agent de pază la un depozit de materiale de construcţii, a sprijinit furtul unor cantităţi de fier vechi.

Autorităţile ruse îl mai acuză pe cetăţeanul moldovean că, la 6 august 2005, ar fi participat la sechestrarea unui bărbat care a fost torturat pentru a-şi asuma furturile comise de Ababii şi de gruparea din care acesta făcea parte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite