Cine este deputatul care i-a luat locul lui Igor Dodon în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi

Fracţiunea parlamentară a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor are un deputat nou – Adrian Lebedinschi, care a fost deputat din partea Partidului Socialiştilor în legislatura precedentă. Curtea Constituţională i-a validat joi, 4 noiembrie, mandatul de parlamentar, transmite IPN.

Mandatul de deputat care i-a revenit lui Adrian Lebedinschi a rămas vacant după ce preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat că pleacă din legislativ întrucât consideră că rolul său de lider de opoziţie va fi mai activ în afara Parlamentului.

Adrian Lebedinschi este de profesie jurist. Şi-a început cariera în 1998 în organele afacerilor interne ale Republicii Moldova. A activat ca anchetator, în cadrul secţiei urmărire penală. A fost şi comisar adjunct al comisariatelor de poliţie Centru şi Buiucani. În 2010 a obţinut licenţa de avocat. Din octombrie 2015 a devenit deputat. A ajuns din nou în Parlament după alegerile din februarie 2019, fiind ales în calitate de deputat în Circumscripţia uninominală nr. 29 Chişinău.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite