Catherine Ashton: „Rămânem cel mai mare donator şi cea mai mare putere comercială din lume, dar facem mult mai multe împreună"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este mesajul Catherinei Ashton reprezentantul Uniunii Europene pentru Politica de Securitate şi Afaceri Externe şi vice-preşedintele Comisiei Europene de Ziua Europei.

Uniunea Europeană profită de Ziua Europei pentru a-şi reaminti de începuturi, dar mai întâi de toate, aceasta îşi poate admira evoluţia semnificativă, spune oficialul într-un mesaj special de 9 Mai.

„Rămânem cel mai mare donator şi cea mai mare putere comercială din lume, dar facem mult mai multe împreună. Noi sprijinim reformelor democratice în Egipt şi Tunisia, şi lucrăm cu comunitatea internaţională cu privire la Libia şi viitorul post-Gaddafi, precum şi exercităm presiuni maxime asupra regimurilor represive stabilite în aşa ţări precum Siria pentru a forţa producerea schimbărilor", declară reprezentantul UE.

„Combatem pirateria de pe coasta Somaliei şi contribuim la reconstrucţia Haiti în urma cutremurului devastator. Mediem între Serbia şi Kosovo pentru o pace durabilă în Balcanii Occidentali şi conducem negocierile cu Iranul asupra programului nuclear al acestuia", mai scrie Catherine Ashton.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite