Candidaţii Eugen Tomac şi Victor Alexeev se acuză reciproc că duc alegătorii la secţiile de votare cu autocarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi alegători au spus că au fost aduşi la Ialoveni de la secţia electorală de pe strada Puşkin din Chişinău. Sursa: Protv.md
Mai mulţi alegători au spus că au fost aduşi la Ialoveni de la secţia electorală de pe strada Puşkin din Chişinău. Sursa: Protv.md

Candidatul ARD Eugen Tomac şi concurentul său de la USL Victor Alexeev s-au certat pe alegătorii care au suportat frigul ca să intre în secţiile electorale. În timp ce primul s-a plâns de faptul că Alexeev a contractat un autocar care să-i ducă pe oameni la alte secţii de vot, celălalt l-a acuzat pe Tomac de faptul că ar fi adus la Ungheni opt autocare cu votanţi din Iaşi.

Cu toate că şefa secţiei electorale 184 de la liceul Gheorghe Asachi n-a semnalat decât o singură neregulă privind intenţia unui alegător de a vota cu cartea de identitate românească, afară doi contracandidaţi au agitat spiritele acuzându-se unul pe celălalt de şpagă electorală.

„Am făcut o sesizare la Biroul Electoral Central pentru că un contracandidat de la USL a invitat peste 40 de oameni să urce într-un autocar pentru a fi duşi la o altă secţie de vot“, a spus candidatul ARD Eugen Tomac, cu referire la uselistul Victor Alexeev.

Reacţia celui din urmă nu s-a lăsat mult timp aşteptată. „De la Iaşi au venit opt autocare la Ungheni, pline cu alegători ca să voteze pentru Tomac. N-am dus pe nimeni. Nu am resurse financiare să plătesc autocare. Îmi pare rău că Basarabia cade în capcana lui Tomac“, a ripostat Alexeev.

Potrivit unor martori oculari, un microbuz a luat de mai multe ori alegători de la liceul „Gheorghe Asachi“, pentru a-i duce la circumscripţiile electorale de la Consulatul României, unde cozile erau mai mici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite