Blocul ACUM cere sprijinul PSRM pentru „răsturnarea regimului Plahotniuc” şi propune o variantă de compromis: Ar putea fi soluţia ideală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Andrei Nastase

Vicepreşedintele PAS, deputatul Mihai Popşoi, a afirmat că Blocul ACUM îşi „doreşte debarcarea regimului oligarhic”, însă o coaliţie de guvernare cu Socialiştii nu este posibilă. În acest sens, potrivit lui Popşoi, Blocul ACUM propune Partidului Socialiştilor ca aceştia să sprijine un Guvern minoritar condus de ACUM, care va avea scopul să lupte contra lui Vlad Plahotniuc.

În aşa mod, în opinia lui Mihai Popşoi, Socialiştii ar demonstra că sunt independenţi faţă de Vlad Plahotniuc şi că îşi doresc răsturnarea regimului liderului PDM.

Mihai Popşoi susţine că Blocul ACUM acceptă discuţiile cu PSRM pe subiectul unui Guvern minoritar în variantă propusă de ACUM şi le propune Socialiştilor un aranjament, precizând că nu este vorba despre o coaliţie

„Acest aranjament nu va fi o coaliţie, pentru că atât timp cât este un Guvern minoritar, el este asumat plenar de către Blocul ACUM, prim-ministru - Maia Sandu şi toţi miniştrii din partea Blocului ACUM. Respectiv, nu poate fi vorba despre o coaliţie, despre o partajare a funcţiilor. Celelalte funcţii care nu sunt partajate politic, aici mă refer la SIS, CNA etc., trebuie oferite prin concurs specialiştilor, persoanelor independente din punct de vedere politic. De aceea, nu poate fi o coaliţie în sensul tradiţional al acestui cuvânt”, a declarat Mihai Popşoi la „Adevărul Live”.

Deputatul PAS consideră că, dacă Socialiştii sunt de bună-credinţă, vor trebui să voteze acest Guvern minoritar, „pentru că ei au de ales fie Maia Sandu, fie Plahotniuc - prim-ministru”.

Mihai Popşoi e de părere că Guvernul minoritar condus de ACUM, dar sprijinit de PSRM este opţiunea ideală pentru ambele părţi, explicând de ce nu este posibilă o alianţă.

„Noi nu ne permitem din perspectiva diferenţelor ideologice, principiale, geopolitice, să facem coaliţie atât cu PD, cât şi cu PSRM. Am făcut promisiune şi electoratului nostru şi ţinem foarte mult la promisiunile noastre. (...) Credeţi că socialiştii tare vor alianţă cu noi? Pentru că şi pe ei electoratul lor ar putea să-i taxeze. De aceea, această soluţie de compromis s-ar putea să fie o soluţie ideală pentru ambele părţi”, a spus Mihai Popşoi.

El a mai adăugat că, dacă se doreşte „răsturnarea regimului Plahotniuc şi a tot ce survine de pe urma acestui regim, acest lucru poate fi făcut doar cu Blocul ACUM”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite