Bibliotecile publice din Republica Moldova vor dispune de softuri educaţionale din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci biblioteci raionale din Republica Moldova, care servesc drept Centre de Instruire în cadrul reţelei Novateca, vor testa softul educaţional pentru preşcolari – EduTeca ”Seria Anotimpurilor” în cadrul unui nou proiect pilot.

În vederea testării softului, bibliotecarii celor cinci centre de instruire au beneficiat de un curs de formare. Graţie acestor cursuri, oferite de experţii Ascendia Design şi DAS Solutions, opt bibliotecari din cadrul programului Novateca, precum şi reprezentanţi ai Bibliotecii Naţionale pentru copii ”Ion Creangă” din Chişinău, au obţinut abilităţi practice de utilizare a softului. 

În cadrul unui eveniment, Andrei Chistol, secretar de stat al Ministerului Culturii, a salutat iniţierea acestui proiect şi a mulţumit bibliotecarilor care au acceptat invitaţia de a testa softul în incinta bibliotecilor publice: ”Ministerul Culturii va susţine şi în continuare proiecte şi idei care vor avea drept scop facilitarea accesului utilizatorilor la inovaţiile educaţionale prin bibliotecile publice din ţară”. 

Evan Tracz, directorul programului Novateca a reiterat că softul testat va foarte util pentru că va oferi bibliotecilor încă o posibilitate de a antrena preşcolarii în activităţi interesante şi utile, utilizînd calculatoare de la bibliotecă. 

EduTeca este un brand al firmei româneşti Ascendia Design, în cadrul căreia se regăsesc o serie de aplicaţii educaţionale dezvoltate de companie direct pentru public: serii de programe educaţionale, manuale digitale, jocuri educaţionale pentru telefoane şi tablete şi aplicaţii pentru control parental sau managementul activităţilor de învăţare.

Novateca este un program cu o durată de cinci ani care are scopul de a facilita transformarea bibliotecilor din Republica Moldova în instituţii comunitare vibrante. Cu îndrumarea bibliotecarilor instruiţi şi cu susţinerea partenerilor comunitari, cetăţenii se vor bucura de acces gratuit la tehnologii moderne precum şi de servicii inovatoare de bibliotecă proprii nevoilor moderne de informare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite