Başcanul Formuzal interzis în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorului autonomiei găgăuze Mihail Formuzal i s-a interzis accesul pe teritoriul ucrainean, iar acesta acuză serviciile de informaţii din Republica Moldova că au cerut acest lucru autorităţilor ucrainene, conform agenţiei de presă ITAR-TASS.

Başcanul Găgăuziei spune că a rămas foarte surprins când a fost anunţat la frontieră că are accesul interzis privind intrarea pe teritoriul Ucrainei. El a informat autorităţile că se îndrepta spre districtul Bolgrad din regiunea Odesa pentru a lua parte la deschiderea unei case de cultură, precum şi la semnarea unui acord privind înfrăţirea între satele şi Vinogradovka şi Kongaz (Găgăuzia). Potrivit lui Formuzal, între regiunea Odesa şi cea a Găgăuziei există o prietenie de lungă durată.

Başcanul de la Comrat este de părere că grănicerii ucraineni au acţionat cu ajutorul serviciilor secrete din Republica Moldova, care recent sunt ocupate cu căutarea duşmanilor în Găgăuzia. “În luna noiembrie , Moldova va începe alegerile parlamentare iar situaţia economică lasă de dorit. Serviciile secrete din Republica Moldova nu au putut inventa nimic mai bun decât căutarea de "terorişti" în Găgăuzia”, a spus Formuzal.

În această vară, autorităţile din Republica Moldova au anunţat descoperirea unor grupări extremiste pe teritoriul Găgăuziei. În acest caz au fost arestaţi doi locuitori ai autonomiei, care au recunoscut că au primit instruire militară într-o tabăra ilegală, unde au fost învăţaţi cum să se folosească de arme şi să opună rezistenţă în faţa autorităţilor de aplicare a legii în cazul unor manifestaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite