Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi zece răniţi, în estul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi în estul ţării
Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi în estul ţării

Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi zece răniţi, în ultimele 24 de ore, în estul ţării, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, sâmbătă, cu o zi înaintea alegerilor organizate de separatiştii proruşi, relatează AFP.

"În ultimele 24 de ore, pierderile noastre se ridică la şase morţi şi zece răniţi", a declarat purtătorul de cuvânt, Volodimir Poliovi.

"Teroriştii continuă să încalce acordul de încetare a focului" instaurat la 5 septembrie, a precizat el.

Unul dintre soldaţi a fost ucis pe aeroportul din Doneţk, controlat parţial de ucraineni şi pe care rebelii l-au atacat de mai multe ori începând de vineri cu lansatoare de grenade şi mortiere, a adăugat Poliovi.

Conform corespondenţilor AFP, tirurile de armă au durat aproape toată noaptea în jurul aeroportului, care rămâne unul dintre punctele cele mai tensionate din zona de conflict.

Republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, organizează duminică alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

Rusia a anunţat că va recunoaşte rezultatele acestor alegeri, contrar Kievului, Uniunii Europene şi Statelor Unite, care consideră că scrutinele organizate de separatiştii proruşi contravin procesului de pace lansat prin acordurile de la Minsk din 5 septembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite