Antreprenorii cu mai mult de 5 angajaţi vor raporta fiscal în mod electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Începând cu acest an, agenţii economici care au în subordine mai mult de cinci angajaţi urmează să prezinte dările de seamă fiscale obligatoriu în format electronic. Inspectoratul Fiscal de Stat îi îndeamnă să se conecteze cât mai rapid la servicii fiscale electronice pentru a evita supraaglomerarea, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă se menţionează că prin această acţiune, contribuabilii vizaţi vor beneficia de o colaborare mai rapidă şi eficientă cu organul fiscal. Aceştia nu vor mai avea necesitatea să se deplaseze la oficiile teritoriale ale Serviciului Fiscal de Stat, economisind din timp. Totodată, contribuabilii conectaţi la serviciile electronice fiscale vor fi informaţi rapid şi cu regularitate despre ultimele evenimente şi informaţii ce ţin de administrarea fiscală.

Responsabilă de conectarea la serviciile fiscale electronice este Întreprinderea de Stat „Fiscservinform”, iar pentru a beneficia de ele solicitantul trebuie să deţină semnătura electronică. Dările de seamă pe hârtie nu vor mai fi acceptate, iar amenda pentru neprezentarea în termenele prevăzute a acestora este de până la o mie de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite