Alimente de fără termen de valabilitate în șapte grădinițe din Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îngrijitorii din aceste grădinițe le serveau copiilor surogate din brânză cu grăsimi vegetale, iar în loc de ulei rafinat mâncarea era făcută cu ulei nerafinat, dăunător sănătății. Totodată carnea de pasăre găsită era de calitate proastă, fără termen de valabilitate.

Carne și fructe lipsă, ambalaje cu date incomplete, uleuri și brânzeturi contrafăcute. Iată ce au găsit inspectorii de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) în șapte grădinițe din Chișinău, relevă Info-Prim Neo.

Potrivit inspectorilor în loc de cașcaval îngrijitorii din aceste grădinițe le serveau copiilor surogate din brânză cu grăsimi vegetale, iar în loc de ulei rafinat mâncarea era făcută cu ulei nerafinat, dăunător sănătății. Totodată carnea de pasăre găsită era de calitate proastă, fără termen de valabilitate.

Angajații APC au mai descoperit prețuri de achiziție mai mari decât cele reale pentru produsele alimentare solicitate, precum și nerespectarea meniului de referință aprobat pentru alimentația preșcolarilor.

Șeful Direcției generale educație, tineret și sport din cadrul Primăriei Chișinău Tatiana Tverdohleb a declarat pentru sursa citată faptul că nu știa de aceste controale, însă că vinovații urmează să fie sancționați.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite