Alegerile locale din Moldova vor avea loc în umbra furtului de la BEM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile locale din Moldova vor fi influenţate de evenimentele petrecute la BEM. FOTO Arhivă
Alegerile locale din Moldova vor fi influenţate de evenimentele petrecute la BEM. FOTO Arhivă

Alegerile locale din Moldova se vor desfăşura în umbra furtului de la Banca de Economii, iar unele partide politice vor folosi pe larg acest subiect pentru a obţine dividende electorale, susţine directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf.

Alegerile locale din Moldova din acest an riscă să mai fie influenţate şi de factorul geopolitic, iar candidatul cu cele mai mari şanse rămâne a fi Dorin Chirtoacă. Totodată, un alt subiect care va fi folosit în alegerile locale de către partidele extraparlamentare şi cele din opoziţie vizează nereuşitele actualei guvernări.

„În lipsa unor rezultatele concrete ale partidelor aflate la guvernare, celelalte partide care se vor înscrie în cursa electorală vor explora din plin această temă, aducând critici în adresa guvernării. Această tactică va fi folosită şi faţă de administraţiile publice locale, care în perioada mandatului nu au reuşit să obţină performanţe”, a spus Sergiu Ostaf.

Solicitat să facă unele prognoze privind rezultatele alegerilor în Chişinău, expertul a spus că este prematur şi deocamdată se conturează o situaţie nu prea clară. „Candidatura Zinaidei Greceanîi,este una compromisă încă din timpul evenimentelor din aprilie 2009. Candidatura lui Octavian Ţîcu este una foarte puţin cunoscută. În această situaţia candidatul cu cele mai mari şanse rămâne Dorin Chirtoacă”, a opinat Ostaf.

Editorialistul Nicolae Negru a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni că există riscul ca şi în această campanie electorală să fie utilizat pe larg factorul geopolitic. „Startul acestei campanii electorale a fost dat imediat după încheierea scrutinului parlamentar. Mai multe partide pun un preţ mare pentru fotoliul de primar al municipiului Chişinău. Deja se conturează o concurenţă foarte mare între segmentul de stânga şi cel de dreapta . În această situaţie nu este exclus ca lupta pentru funcţia de primar al capitalei să se bazeze pe factorul geopolitic”, a spus editorialistul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite