Agenţii Rusiei din R. Moldova, tot mai activi. Încă un politician controversat sprijină invazia rusă: Pledăm pentru denazificarea Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Garbuz (centru).
Mihail Garbuz (centru).

Mihail Garbuz, un controversat politician din Republica Moldova, care este liderul aşa-numitului partid „Patrioţii Moldovei”, a organizat o conferinţă de presă joi, 24 martie, alături de un reprezentant al unui ONG. Cu panglica „Sfântul Gheorghe” agăţată de microfoane, aceştia au făcut mai multe declaraţii în favoarea invaziei ruse în Ucraina, folosind argumentele propagandei Kremlinului.

Cei doi au declarat că războiul nu a fost început de Rusia, ci a fost provocat de SUA, încă în 2014, când ar fi săvârşit „o lovitură de stat”. Potrivit lor, Rusia a început „operaţiunea specială” în Ucraina pentru a scăpa ţara „de nazişti şi fascişti”.

Mihai Garbuz a afirmat că autorităţile de la Chişinău „au trecut de partea răului” odată ce au decis, împreună cu Occidentul, să condamne invazia rusă. 

În opinia acestuia, „Rusia niciodată nu începe războaie, Rusia mereu le încheie, într-o formă civilizată, prin a petrece incamicul până acasă”.

„Partidul Patrioţii Moldovei sprijină operaţiunea specială demilitarizare şi denazificare a Ucrainei. Noi conştientizăm că această acţiune este necesară nu doar pentru securitatea din Ucrainei şi a Rusiei, dar şi a întregii lumi. Este o măsură de prevenire a celui de-al treilea război mondial. Noi acuzăm lumea anglo-saxonă că întreprinde acţiuni de nimicire a popoarelor slavone frăţeşti. Acuzăm conducerea R. Moldova de trădare a intereselor ţării. Au devenit marionetele SUA, fapt ce poate duce la pierderea suveranităţii ţării”, a menţionat Garbuz.

Arteom Gorev, preşedintele asociaţiei „Patria Noastră este Moldova”, a afirmat că Ucraina „este un proiect anti-rus al SUA”. Potrivit lui, odată cu începerea războiului, „americanii au lăsat Ucraina în voia soartei”, iar din ucraineni, americanii „au făcut carne de tun”.

Gorev a criticat decizia SIS de a bloca site-urile de propagandă rusă. El susţine că se atestă în spaţiul public moldovenesc promovarea mesajelor rusofobe şi care cheamă la asasinarea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite