Acordul de Asociere intră mâine în dezbateri, mai întâi la comisii. Biroul Permanent va decide tot mâine dacă ratificarea va avea loc miercuri sau joi

0
0
Cele trei volume ale Acordului de Asociere Republica Moldova-UE. FOTO Valeriu Munteanu// Facebook
Cele trei volume ale Acordului de Asociere Republica Moldova-UE. FOTO Valeriu Munteanu// Facebook

Deputaţii au primit Acordul de Asociere Republica Moldova-UE, după ce preşedintele Legislativului, Igor Corman, a dat dispoziţie sâmbătă ca tratatul să fie tipărit şi distribuit parlamentarilor.

„Astăzi am primit spre examinare Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE, mâine îl aprobăm în comisiile permanente, iar miercuri sperăm să-l ratificăm în plenul Parlamentului“, anunţă liberalul Valeriu Munteanu, pe o reţea de socializare.

Svetlana Ursu, şefa Direcţiei comunicare şi relaţii publice a Parlamentului, spune că proiectul a fost înregistrat şi transmis comisiilor spre aprobare. „Urmează ca şefii de comisii să-i convoace pe deputaţi. De obicei, comisiile se întrunesc miercurea. Acum e o procedură neordinară. Cred că mâine vor avea loc dezbaterile din comisii. Tot mâine se convoacă şi Biroul Permanent. Deocamdată, nu a fost fixată ora. La Birou se va decide când are loc şedinţa în plen“, a explicat Svetlana Ursu.

Acordul de Asociere a fost semnat vineri, la Bruxelles, iar sâmbătă a fost avizat de Guvern şi transmis de către preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti spre ratificare Parlamentului.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri