40 de milioane de lei pentru îmbunătăţirea statisticii din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Implementarea proiectului este prevăzută pentru patru ani. FOTO Arhivă
Implementarea proiectului este prevăzută pentru patru ani. FOTO Arhivă

Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA) va oferi Moldovei un grant de 21 de milioane de coroane suedeze, echivalentul a aproximativ 40 de milioane de lei pentru îmbunătăţirea capacităţii instituţionale a Biroului Naţional de Statistică, pentru elaborarea statistici conform standardelor europene şi internaţionale. Acordul a fost semnat luni.

Lucia Spoială, directorul general al Biroului Naţional de Statistică susţine că  domeniile care vor benefica de asistenţă ţin de elaborarea conturilor naţionale şi analizelor macroeconomice, de infrastructură statistică, de statistica comerţului exterior etc.

În opinia Ambasadoareei Regatului Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, conformarea la standardele europene în elaborarea datelor statistice este foarte importantă pentru Moldova într-o perioadă când se negociază Acordul privind Zona de Comerţ Liber Aprofundat şi Comprehensiv cu UE.

„Datele statistice corecte permit instituţiilor statului să-şi elaboreze politici viabile. Pe de altă parte, pentru societatea civilă statistica este un instrument prin care se poate controla în ce măsură guvernanţii îşi respectă promisiunile faţă de alegători”, a declarat Ingrid Tersman, potrivit Info-Prim Neo .

Implementarea proiectului este prevăzută pentru patru ani.
 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite