Zeci de mii de sirieni au luat calea Irakului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30.000 de sirieni s-au refugiat în regiunea autonomă a Kurdistanului irakian începând cu ziua de joi pentru a scăpa din mijlocul luptelor între kurzi şi jihadiştii din Siria, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite, citată de AFP.

Aproape 5.000 de persoane au ajuns astăzi (n.r. – luni). Astfel, numărul de refugiaţi începând cu joi ajunge la peste 30.000”, a afirmat Peter Kessler, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR).

Pentru a face faţă acestui aflux, UNHCR a trimis 70 de camioane cu ajutoare, 2.100 de corturi şi containere cu apă, a specificat Kessler.

Nu am văzut niciodată un lucru ca cel petrecut joi, sâmbătă şi duminică”, a afirmat reprezentantul organizaţiei non-guvernamentale americane International Rescue Committee din Irak, Emily Dakin.

Dacă reprezentantul ONG-ului consideră că putea fi văzuţi refugiaţi peste tot, Peter Kessler a afirmat că valul acesta persoane refugiate este cel mai important după cel din noiembrie 2012, când 9.000 de sirieni au trecut în Turcia.

Sunt speriat şi nervos”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, făcând referire şi la ultimele informaţii primite din Siria. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite