ONU: Zeci de mii de sirieni au fugit în Kurdistanul irakian, în ultimele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
refugiati sirieni se urca într-un camion care-i va transporta acasa foto reuters

Fluxul refugiaţi sirieni care trec zilnic graniţa în nordul Irakului, zonă populată în majoritate de populaţia kurdă, a crescut la câteva mii pe zi, anunţă agenţia pentru refugiaţi a ONU.

Peste 10.000 de refugiaţi din Siria au traversat frontiera cu statul vecin irakian, prin punctul Peshkhabour, după ce, în cursul zilei de joi, aproximativ 7.000 de sirieni fugiseră în Irak. Naţiunile Unite nu au încă un răspuns clar al creşterii subite a numărului de refugiaţi care aleg Kurdistanul irakian.

Guvernul regional kurd şi ONG-urile încearcă să facă faţă fluxului mare de sirieni care au fugit din calea războiului sirian, declară reprezentanţi ai ONU.

În acelaşi timp, la Damasc a fost primită o delegaţie oficială de inspectori ai ONU, pentru investigarea armelor chimice.

Echipa va vizita trei zone, în decursul a două săptămâni, inclusiv oraşul of Khan al-Assal, din nordul ţării, locul unde guvernul sirian a fost acuzat că a permis folosirea armelor chimice asupra populaţiei.

Înaltul Comisar pentru Refugiaţi (UNHCR) a declarat că este unul dintre cele mai mari valuri de refugiaţi de la începutul revoltelor din Siria, în martie 2011. 

Deşi motivele rămân neclare, în ultima vreme s-a înregistrat o escaladare a confruntărilor dintre kurzii sirieni şi militanţii islamişti care luptă împotriva guvernului de la Damasc. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite