Zece maşini şi două autobuze cu pasageri au căzut în apă, după prăbuşirea unui pod vechi din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pod prabusit

Autorităţile din China au transmis că mai multe maşini şi autobuze cu pasageri au căzut în apele râului Tongkou, în partea montană a ţării, după ce podul pe care se aflau s-a prăbuşit marţi dimineaţa în urma a două zile de ploi abundente.

Martorii din oraşul Jiangyou, provincia Sichuan,  au declarat că s-au prăbuşit în apă aproximativ zece maşini şi două autobuze cu pasageri, potrivit ziarului „Sichuan Online News”. Până în prezent, au fost salvate trei persoane din apele agitate, două dintre ele fiind în stare gravă, iar a treia rănită uşor, au spus cadrele medicale din oraşul Mianyang.

Fotografiile distribuite de martori pe reţelele de socializare arată o întreagă secţiune a podului Qinglian distrusă, în timp ce râul Tongkou s-a umflat. Autorităţile din Sichuan au emis marţi cod roşu de furtună, aşteptându-se la precipitaţii abundente, de peste 100 de milimetri.

Centrul Naţional de Meteorologie din China a prognozat pentru această săptămână ploi puternice în cea mai mare parte a regiunii nordice. Specialiştii au spus că unele zone din provinciile Gansu, Shaanxi şi din Bazinul Sichuan vor fi afectate de precipitaţii între 100 şi 180 de milimetri, însoţite de furtuni şi rafale de vânt.

China a investit sume enorme în infrastructură, însă mai există încă multe poduri şi baraje vechi în stare avansată de degradare care au nevoie urgentă de reparaţii sau de alte structuri de înlocuire.

 

 

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite