Welt: NATO poate să nu aibă suficienți bani și echipamente pentru a sprijini Ucraina și Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul notează că țările aliate nu doresc să-și pună în pericol capacitățile de apărare.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

NATO se află într-o poziție dificilă. Alianța ar putea să nu aibă suficiente fonduri și echipamente pentru a sprijini Ucraina și Israelul, potrivit ziarului Welt. Articolul notează că Alianța Nord-Atlantică se poate confrunta cu provocări fără precedent: acordarea de asistență a doi parteneri apropiați - Israel și Ucraina, situate în proximitate geografică. NATO nu vrea să se implice direct în conflicte. Cu toate acestea, este necesară aprovizionarea cu arme către parteneri. Țările NATO, așa cum subliniază textul, „nu doresc să-și compromită propriile capacități de apărare și, pe lângă costurile ridicate, stocurile de arme sunt limitate”. Acest lucru este valabil mai ales pentru muniția de artilerie și sistemele moderne de apărare aeriană, cum ar fi IRIS-T și Patriot. Israelul și Ucraina au nevoie disperată de ambele.

Subiectul „competiției pentru resurse” a fost discutat de reprezentanții alianței de „mai multe zile”. Întrebarea cine primește și ce, atunci când lucrurile devin tensionate, este rezumată în articol.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky este și el alarmat, scrie publicația. El a mers mai întâi la o întâlnire a miniștrilor apărării NATO pentru a cere personal o creștere a livrărilor de arme, se precizează în material.

Anterior, Zelensky, într-un interviu acordat canalului de televiziune francez France 2, și- a exprimat și temerile că atenția Occidentului față de conflictul ucrainean ar putea slăbi pe fondul atacului Hamas asupra Israelului. El a observat că acest lucru ar avea consecințe importante, fără a-și explica însă punctul de vedere. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite