VIDEO Jihadiştii din Siria folosesc echipamentul militar al americanilor confiscat din Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jihadiştii folosesc echipamentele din Irak pe teritoriul Siriei. FOTO Captură Youtube
Jihadiştii folosesc echipamentele din Irak pe teritoriul Siriei. FOTO Captură Youtube

Jihadiştii din Siria, angajaţi într-un război cu forţele guvernamentale, au afişat pentru prima dată duminică folosirea vehiculelor militare americane Humvee, pe care le-au confiscat de la trupele irakiene, finanţate şi antrenate timp de opr ani de către Statele Unite ale Americii, potrivit martorilor.

Membri ai grupării teroriste Statul Islamic al Irakului şi Levantului (SIIL) au folosit mai multe vehicule 4x4 Humvee pentru a cuceri satele Eksar şi Maalal din provincia strategică Alep, aflată la graniţa cu Turcia, relatează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Primele imagini au apărut după ce jihadiştii din cadrul SIIL s-au luptat cu rebelii din cadrul Frontului Islamic şi din gruparea Al-Nusra, afiliată la reţeaua internaţională al-Qaeda. Cele două sate sunt foarte aproape de oraşul Azaz, abandonat de SIIL în urma represiunilor rebelilor care încearcă să-l îndepărteze de la putere pe preşedintele sirian Bashar al Assad. Este preconizată în viitorul apropiat o revanşă a jihadiştilor din cadrul SIIL, cu scopul de a recâştiga controlul asupra Azaz.

Membrii SIIL, fostă aripă a al-Qaeda care aplică forma radicală a islamului, s-a dovedit superioară în faţa armatei irakiene, rivalii lor fiind obligaţi să se retragă sau să-şi predea întreg echipamentul militar, inclusiv uniformele. Jiahdiştii au confiscat mai multe Humvee şi arme oferite armatei irakiene de către forţele americane.

 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite