Un tren scăpat de sub control a parcurs 70 de kilometri fără mecanic, în India. Cum a fost oprit

0
Publicat:

Căile ferate indiene au ordonat o anchetă după ce un tren de marfă a parcurs mai mult de 70 de kilometri fără mecanic. Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare arată cum trenul a trecut cu viteză mare pe lângă mai multe stații.

Trenul a trecut prin 5 stații FOTO Shutterstock
Trenul a trecut prin 5 stații FOTO Shutterstock

Rapoartele spun că trenul a circulat fără mecanic de la Kathua, în Jammu și Kashmir, până în districtul Hoshiarpur, în Punjab, duminică, relatează BBC. În cele din urmă, trenul a fost oprit și nimeni nu a fost rănit.

Oficialii au declarat pentru agenția de știri Press Trust of India (PTI) că incidentul a avut loc duminică, între orele 07.25 și 09.00, ora locală (01.55 și 03.30 GMT).

Trenul cu 53 de vagoane, care transporta piatră spartă, se îndrepta din Jammu spre Punjab când s-a oprit în Kathua pentru schimbarea echipajului.

Oficialii spun că a început să se deplaseze pe o pantă de pe șinele de cale ferată după ce mecanicul trenului și asistentul său au coborât.

A traversat 5 stații

Trenul s-a deplasat cu o viteză de aproape 100 km/h și a reușit să traverseze aproximativ cinci stații înainte de a fi oprit.

La scurt timp după ce au fost alertați cu privire la trenul în mișcare, oficialii au închis trecerile de cale ferată de-a lungul traseului său.

"Trenul a fost oprit după ce un oficial feroviar a pus blocuri de lemn pe șine pentru a-l opri", au declarat oficialii pentru PTI.

Blocurile de lemn au ajutat la reducerea vitezei trenului.

Oficialii au declarat pentru PTI că încearcă să identifice motivul exact al mișcării trenului după ce s-a oprit la Kathua, pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

India: Operațiunile de salvare s-au încheiat după catastrofa feroviară de proporții soldată cu cel puţin 288 de morţi și 900 de răniți

La începutul lunii iunie 2023, o catastrofă feroviară a lovit India. Coliziunea dintre trei trenuri a provocat cel puțin 288 de morți și 900 de răniți, unul din cele mai grave dezastre feroviare din istoria țării, transmitea AFP.

Acesta este cel mai grav accident feroviar petrecut în India în ultimele două decenii, după accidentul produs în august 1999, când două trenuri s-au ciocnit în statul Begalul de Vest din nord-estul țării, provocând moartea a 288 de persoane.  

Jurnaliştii AFP au văzut vagoane răsturnate şi pe salvatori lucrând neobosit pentru a extrage supravieţuitori ai tragediei care a avut loc lângă Balasore, la aproximativ 200 de kilometri de Bhubaneswar, capitala statului Odisha, în estul Indiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite