Un remorcher s-a scufundat în canalul Suez după o coliziune cu un petrolier. Un membru al echipajului a murit

0
Publicat:

Un remorcher din Canalul Suez s-a scufundat sâmbătă, iar unul dintre membrii echipajului său a fost dat dispărut, după ce s-a ciocnit cu un petrolier GPL sub pavilion Hong Kong,

Canalul Suez
Canalul Suez

Convoaiele de nave care tranzitează canalul dinspre nord nu au fost afectate, în timp ce trecerea navelor care călătoresc dinspre sud a revenit la normal sâmbătă, în jurul miezului nopții, a precizat Autoritatea Canalului Suez (SCA) într-un comunicat, potrivit reuters.com,

Petrolierul, Chinagas Legend, așteaptă în Port Said până la finalizarea procedurilor legate de accident, a declarat anterior șeful (SCA), Osama Rabie, într-o declarație anterioară.

Două surse din canal au declarat că Chinagas Legend nu a fost avariat în urma coliziunii, că funcționa normal și că a ancorat în Port Said.

Rabie a declarat pentru televiziunea locală că unul dintre membrii echipajului remorcherului a murit. Membrul decedat al echipajului, Sayed Moussa, era un mecanic din Port Said, a declarat familia acestuia.

Alți șase membri ai echipajului au fost salvați și transportați la spital. Se fac eforturi pentru a recupera remorcherul, cu ajutorul unor geamanduri care îi marchează poziția și permit între timp trecerea navelor, a precizat SCA.

Petrolierul, care se îndrepta spre sud în călătoria sa din Singapore spre SUA, are 230 de metri lungime și 36 de metri lățime și transportă o încărcătură de 52.000 de tone de gaz petrolier lichefiat (GPL).

Canalul Suez este cea mai scurtă rută maritimă dintre Europa și Asia. SCA lucrează la o extindere a secțiunilor sudice ale canalului, după ce un portcontainer uriaș, Ever Given, a rămas blocat acolo în 2021, blocând traficul timp de șase zile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite