Un oficial ONU consideră că la spitalul Al-Agsa din Gaza a avut loc un „carnagiu absolut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un oficial în cadrul Biroului ONU pentru Coordonarea Afaceri Umanitare (OCHA) a descris ceea ce a văzut la spitalul Al-Aqsa din Gaza drept "carnagiu absolut", relatează marţi agenţia DPA, conform Agerpres.

rănit transportat pe brațe la spital în Gaza
Răniți în Gaza, transportați la spital Foto: EPA/EFE

Gemma Connell a declarat pentru BBC că erau acolo mulţi răniţi cu "răni extrem de grave, dar care nu pot fi trataţi pentru că acolo sunt atât de mulţi oameni în faţa lor care îşi aşteaptă rândul pentru operaţie şi spitalul este absolut supraîncărcat".

"În mod tragic, am văzut un băiat de nouă ani cu o rană devastatoare la cap care a murit", a spus Connell, citată marţi.

Armata israeliană şi-a intensificat operaţiunile împotriva grupării islamiste Hamas în Fâşia Gaza după ce prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat în timpul unei vizite la trupe în fâşia de coastă blocadă că Israelul îşi va "intensifica luptele în zilele următoare".

Potrivit Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas în Gaza, peste 20.600 de persoane au fost ucise până acum în acest ultim război

Ofensiva armatei israeliene de a elimina Hamas în Gaza a fost declanşată de cel mai grav masacru din istoria Israelului, comis de terorişti Hamas şi alte grupări la 7 octombrie. În jur de 1.200 de persoane au fost ucise şi aproximativ 240 luate ostatici, dintre care unii ulterior eliberaţi în timpul unui scurt armistiţiu.

O mare parte din Gaza a fost distrusă în timpul ofensivei israeliene, aminteşte DPA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite