Un nou armistiţiu între Israel şi Hamas a fost anunţat pentru cinci zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rachete lansate de Hamas către sudul Israelului FOTO Reuters
Rachete lansate de Hamas către sudul Israelului FOTO Reuters

O nouă încetare a focului în Fâşia Gaza, pe o durată de cinci zile, a fost convenită, miercuri, între reprezentanţii grupării Hamas şi oficialii israelieni, potrivit celui mai recent anunţ făcut de şeful negociatorilor palestinieni la Cairo, Azzam al-Ahmed, relatează BBC.

„Vă pot informa că am ajuns la un acord, cu scopul de a avea mai mult timp pentru negocieri”, a declarat Azzam al-Ahmed, adăugând că cele două părţi încearcă să găsească o soluţie la actualul conflict din Gaza.

Înaintea acestui anunţ, un oficial de la Cairo a precizat că Israelul s-a declarat de acord cu un nou armistiţiu de „72 de ore” în Fâşia Gaza.

Rachete din Fâşia Gaza au lovit sudul Israelului înainte şi după expirarea fostului armistiţiu

Cu toate acestea, miercuri seara, cu doar două ore înainte de expirarea celui mai recent armistiţiu, cel puţin patru rachete au fost lansate din Fâşia Gaza către regiuni din sudul Israelului, au anunţat surse din cadrul armatei de la Ierusalim.

Lansarea rachetelor a fost infirmată de militanţii Hamas, iar autorităţile din Israel au oferit asigurări că nu au fost înregistrare victime sau pagube materiale.

Ma mult decât atât, Ministerul palestinian de Interne a anunţat că armata israeliană a desfăşurat cel puţin patru raiduri asupra Fâşiei Gaza, după intrarea în vigoare a noului armistiţiu.

În pofida acestor tensiuni, niciuna dintre părţi nu a negat până acum noua încetare a focului.

De la începutul declanşării operaţiunilor militare israeliene în Fâşia Gaza, pe 8 iulie, peste 2.000 de palestinieni, majoritatea civili, şi-au pierdut viaţa. Pe de altă parte, Israelul a înregistrat 64 de decese în rândul militarilor săi.


Citeşte şi:

Primul jurnalist mort în Fâşia Gaza

Guvernul italian a confirmat decesul reporterului italian Simone Camilli, miercuri, în Fâşia Gaza, în cursul unei operaţiuni de dezamorsare a unei rachete israeliene, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, citat de AFP.

ONU va ancheta dacă Israelul a încălcat drepturile omului în Gaza. Logodnica lui George Clooney, anunţată că face parte din comisie, refuză oferta

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a anunţat luni crearea unei comisii internaţionale care să ancheteze presupuse încălcări ale reglementărilor umanitare internaţionale comise de armata israeliană în Fâşia Gaza. Din comisie face parte şi logodnica lui George Clooney, jurista britanico-libaneză Amal Alamuddin.

Israelul şi organizaţia Hamas au căzut de acord asupra unui armistiţiu de 72 de ore

Negociatorii palestinieni ai Hamas şi cei ai statului Israel au acceptat o propunere a Egiptului privind instituirea unui armistiţiu de 72 de ore , anunţă surse diplomatice citate, de Reuters.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite