Un britanic a traversat continentul Africa, alergând 16.000 km în 352 de zile. A fost jefuit, a dispărut în junglă, dar nu s-a lăsat VIDEO

0
Publicat:

Britanicul Russ Cook a alergat din cel mai sudic punct al continentului african până în Tunisia, parcurgând până peste 16.000 km - echivalentul a 385 de maratoane - în 352 de zile.

Duminică, Russ Cook,  în vârstă de 26 de ani, din Worthing, West Sussex, și-a încheiat, în sfârșit, provocarea epică, începută în aprilie 2023, alergând pe toată lungimea Africii - echivalentul a 385 de maratoane - în 352 de zile.

Russ Cook care se autointitulează „Hardest Geezer” pe rețelele de socializare, a parcurs astăzi ultimii 40 km, sute de susținători însoțind-ul pe finalul cursei, potrivit Sky News.

„Încă o zi, un ultim efort pentru a termina acest lucru”, declara el pentru Sky News la scurt timp după ce a pornit la drum, în timp ce corespondentul publicației încerca să țină pasul cu el.

Odată cu finalizarea cursei, el a devenit prima persoană care a alergat pe toată lungimea continentului african.

„352 de zile pe drum este o perioadă lungă de timp fără să-mi văd familia, prietena. Corpul meu are dureri mari, dar am doar o zi, nu am de gând să mă plâng”, spunea britanicul dimineață.

Înaintea ultimei zile a provocării epuizante care se încheie în Tunisia, el a făcut un apel către fanii săi:

Pentru toți cei care vin în Tunisia săptămâna aceasta. Aceasta va fi ultima cursă de duminică, începând cu ora locală 10:00. Dacă sunteți gata, întâlniți-vă la garajul Shell sau alăturați-vă la orice distanță pe care doriți de-a lungul traseului. Ne vedem acolo, trupe.

Traseul temerarului Russ Cook

Russ Cook și-a început călătoria la Capul Agulhas, Africa de Sud - cel mai sudic punct al continentului african - în aprilie 2023 cu scopul de a strânge bani pentru două organizații de caritate: The Running Charity, care sprijină sănătatea mintală a tinerilor cu nevoi complexe sau care nu au adăpost, și Sandblast, care educă oamenii cu privire la cultura sahrawi.

În ultimele șapte zile, el a strâns peste 217.000 de lire sterline din totalul de 568.000 de lire sterline.

Misiunea sa nu a fost una ușoară. În Angola, el și echipa sa au fost jefuiți sub amenințarea armei, iar hoții i-au lăsat fără aparatele foto, telefoanele și pașapoarte.

Apoi, în august, Cook a dispărut în jungla din Republica Democrată Congo.

Susținătorii săi au reușit în cele din urmă să îl elibereze plătind sătenii înarmați cu macete, potrivit Sky News.

În ianuarie, el a apelat la rețelele de socializare ca să poată obține o viză pentru a trece granița din Mauritania în Algeria, după ce a declarat că provocarea sa s-ar putea încheia în lipsa acesteia.

Russ Cook. FOTO Facebook Hardest Geezer
Russ Cook. FOTO Facebook Hardest Geezer

În urma unei campanii uriașe pe rețelele de socializare, ambasada algeriană a declarat că îi va acorda o viză de curtoazie „la fața locului”, ceea ce i-a permis să treacă granița.

Traversarea Africii în alergare este cea mai mare provocare a sa, dar nu prima.

Când avea 22 de ani, Cook a alergat din Asia până în Anglia, parcurgând 71 de maratoane în 66 de zile. Înaintea acestei curse, el alergase doar la maratonul din Brighton.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite