Reuters: Trei călugări de religie coptă au fost uciși în Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crima a avut loc ca urmare a unui „atac criminal”, notează agenția. 

Foto: english.alarabiya.net
Foto: english.alarabiya.net

Trei călugări egipteni copți au fost uciși în mănăstirea coptă Sfântul Apostol Marcu și Sfântul Episcop Samuel, din orașul Cullinan, situat în apropiere de Pretoria, a relatat agenția de știri Reuters, citând surse din Biserica Ortodoxă Coptă.

Foto: Nexta TV via X
Foto: Nexta TV via X

Uciderea celor trei călugări a fost rezultatul unui „atac criminal”, notează aceasta. Nu au fost oferite alte detalii despre cele întâmplate. 

Poliția sud-africană a deschis o anchetă cu privire la uciderea celor trei preoț, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, colonelul Dimakatso Nevhukhulvi.

Motivul crimei este încă necunoscut, o anchetă este în curs de desfășurare”, a scris Reuters, citându-l pe acesta. Toți trei aveau răni provocate prin înjunghiere. Un altul a fost rănit de o tijă de fier. Nevhukhulvi a adăugat că atacatorii au părăsit biserica și au fugit fără a lua cu ei obiecte de valoare. El nu a dezvăluit identitățile celor uciși.

Anterior, Biserica Ortodoxă Coptă a raportat că trei călugări copți au fost uciși în Africa de Sud. Unul dintre ei a fost un reprezentant al diecezei copte din Africa de Sud. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite