Un blogger activist din Bangladesh, înjunghiat mortal de militanţi islamişti în Dhaka

0
0

Un blogger activitist, student la Drept, din Bangladesh, în vârstă de 26 de ani, a fost înjunghiat mortal de atacatori cu macete, miercuri seară în capitala Dhaka, relatează DPA, citând surse din poliţia locală, continuând seria de atacuri mortale executate de fundamentalişti religioşi împotriva criticilor din ţara est-asiatică.

Nazimuddin Samad, în vârstă de 26 ani, care studia Dreptul la Universitatea Jagannath, a fost ucis de atacatori cu macete în timp ce se întorcea de la cursuri miercuri seară, a declarat Nurul Amin, ofiţer de poliţie.

Atacatorii au părăsit scena atacului trăgând focuri de armă şi scandând "Allakhu Akbar" ("Allah este mare" în limba arabă), a precizat Amin, citând martori de la faţa locului.

Samad era un activist politic şi făcea parte dintr-un grup de studenţi conectat cu partidul aflat la putere Liga Awami. El aparţinea şi grupării activiste Ganajagaran Mancha, care a solicitat introducerea pedepsei capitale pentru infracţiuni comise în timpului războiului pentru obţinerea independenţei în Bangladesh din 1971.

Potrivit prietenilor săi, Samad era un critic dur al extremismului religios.

Atacul de miercuri seară este similar cu cele care au vizat un alt blogger şi un jurnalist comise anul trecut, a declarat Tapan Kumar Saha, un ofiţer de poliţie.

Cel puţin cinci bloggeri activişti şi un jurnalist au fost ucişi în atacuri similare comise de militanţi islamişti în Bangladesh în ultimele 18 luni.

În noiembrie 2015, bloggerul laic Faisal Arefin Dipan a fost ucis după ce a fost atacat cu macete şi cuţite de membrii ai grupării jihadiste Al-Qaeda în Subcontinentul Indian, care au descins la editura la care acesta lucra.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri