Susținători ISIS reținuți la Istanbul pentru suspiciunea că ar planifica atacuri asupra consulatelor occidentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit CNN Turk, 15 suspecți au fost arestați în urma audierilor.

15 susținători au SI au fost arestați la Istanbul. Foto: Shutterstock
15 susținători au SI au fost arestați la Istanbul. Foto: Shutterstock

Forțele de securitate turce au reținut 15 susținători ai organizației teroriste Statul Islamic, la Istanbul, a informat sâmbătă CNN Turk. Potrivit postului de televiziune, suspecții intenționau să atace consulatele țărilor occidentale și lăcașurile de cult religioase ale cetățenilor creștini și evrei din Turcia după ce a avut loc la Stockholm o acțiune care s-a soldat cu arderea Coranului. Cu toate acestea, în cadrul anchetei s-a constatat că unii dintre suspecți nu aveau astfel de intenții.

Cei 15 suspecți, după audieri, au fost arestați și trimiși la închisoare.

Săptămâna trecută, unele consulate occidentale din Istanbul și-au suspendat activitatea după ce Ambasada SUA la Ankara a anunțat că se pregătesc atacuri teroriste pe teritoriul republicii. 

După aceea, șefii misiunilor diplomatice au fost chemați la Ministerul de Externe al Turciei, inclusiv statele care și-au suspendat activitatea consulatelor generale (Belgia, Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, SUA, Franța, Elveția și Suedia). 

Ministerul de Externe a subliniat că securitatea tuturor instituțiilor diplomatice din Turcia este asigurată pe baza acordurilor internaționale. Ambasadorilor li s-a atras însă atenția  asupra necesității cooperării în combaterea terorismului. Ministerul de Externe a subliniat că abordarea adoptată de țările occidentale servește intereselor organizațiilor teroriste. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri