SUA anunţă că au lovit 15 obiective ale rebelilor Houthi în Yemen

0
Publicat:

Potrivit unui comunicat al Comandamentului militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), SUA au lovit vineri 15 obiective ale rebelilor Houthi în Yemen.

SUA au lansat atacuri asupra mai multor locaţii din Yemen. Sursă foto: captură video
SUA au lansat atacuri asupra mai multor locaţii din Yemen. Sursă foto: captură video

Atacurile americanilor au vizat orașul portuar cheie Hodeidah, precum și capitala Sanaa, potrivit presei conduse de Houthi și surselor americane.

Patru lovituri au vizat Sanaa și șapte Hodeidah, potrivit rețelei de televiziune Al Masirah, condusă de Houthi. Corespondenții agenției de presă AFP au declarat, de asemenea, că au auzit explozii puternice în ambele orașe.

Forţele americane „au lansat astăzi lovituri asupra a 15 obiective houthi în zone din Yemen controlate de houthi, o mişcare rebelă susţinută de Iran”, a transmis Centcom pe platforma de socializare X.

Atacurile au lovit aeroportul și zona Katheib, unde se află o bază militară controlată de Houthi, a declarat Al Masirah. Imaginile de pe rețelele de socializare verificate de agenția de verificare a realității Al Jazeera au arătat coloane mari de fum rezultate în urma loviturilor din Hodeidah.

Cel puțin o lovitură a lovit provincia Dhamar, iar raiduri aeriene au avut loc în provincia Bayda, la sud-est de Sanaa, a mai precizat biroul media Houthi.

În urma loviturilor aeriene, un purtător de cuvânt al Houthi a calificat atacul drept „o încercare disperată”, adăugând că „Yemenul nu va fi descurajat de aceste atacuri și își va continua fermitatea în confruntarea cu inamicii”.

Rebelii houthi, care controlează zone întinse din Yemen, fac parte din aşa-numita „Axă a rezistenţei” împotriva Israelului, condusă de Teheran, şi care mai cuprinde mişcări susţinute de Iran în regiune, precum Hamasul palestinian, Hezbollahul libanez şi grupări irakiene.

De la începutul războiului în Fâşia Gaza, declanşat pe 7 octombrie de un atac fără precedent al grupării Hamas în Israel, rebelii yemeniţi au lansat mai multe atacuri împotriva Israelului şi a navelor care ar avea legătură cu această ţară, în Marea Roşie şi în Golful Aden, punând în pericol inclusiv transporturile comerciale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite