Statul Islamic publică un „cod de bune practici” pentru sclavele sexuale: „Dacă este virgină, o poţi viola imediat. Dacă nu, trebuie purificată înainte”

0
0

Gruparea teroristă Statul Islamic a tipărit un scurt îndreptar în care le explică militanţilor săi ce este permis şi ce nu atunci când răpesc, pedepsesc şi violează femei. Ghidul porneşte de la ideea că orice femeie care nu este musulmană - dar în special creştinele şi evreicele - poate fi transformată în sclavă, iar asta cu binecuvântarea lui Allah.

Cotidianul britanic „The Independent” a obţinut traducerea îndreptarului publicat de Statul Islamic prin Departamentul pentru Cercetări şi Fatwa (edicte religioase - n.r.), prin intermediul căruia şi-a tipărit şi alte materiale similare de propagandă în trecut. 

Ghidul este redactat sub formă de întrebare-răspuns şi dă detalii revoltătoare, învăţându-i pe jihadiştii care luptă de partea Statului Islamic cum să se poarte cu femeile pe care le capturează. 

Întrebare: Ce este al-Sabi?

Răspuns: Al-Sabi este o femeie din rândul ahl al-harb (poporul războiului) care a fost capturată de musulmani. 

Întrebare: De ce este permis să ai al-Sabi?

Răspuns: Este permis să iei o astfel de femeie prizonieră din cauza lipsei ei de credinţă. Femeile lipsite de credinţă care au fost capturate şi aduse în casa Islamului sunt pentru noi, după ce Imam-ul le distribuie. 

Întrebare: Este permis să faci sex cu o prizonieră?

Răspuns: Este permis să faci sex cu o prizonieră. Allah atotputernicul spune: „Fericiţi cei credincioşi care-şi păzesc castitatea, cu excepţia soţiilor lor, a prizonierelor şi a sclavelor pe care mâine lor drepte le posedă, pentru că ei sunt lipsiţi de vină”. 

Întrebare: Este permis să faci sex cu o prizonieră imediat după ce ai capturat-o?

Răspuns: Dacă este virgină, stăpânul ei poate să facă sex cu ea imediat după ce o capturează. Dacă nu este virgină, atunci uterul ei trebuie să fie purificat. 

Întrebare: Este permis să faci sex cu o sclavă care încă nu a ajuns la pubertate?

Răspuns: Este permis să faci sex cu o sclavă care nu a ajuns la pubertate dacă este aptă pentru sex. Cu toate acestea, dacă nu este aptă pentru sex, atunci este suficient să te bucuri de ea fără sex. 

Întrebare: Este permis să baţi o sclavă?

Răspuns: Este permis să baţi o sclavă ca formă de darb ta'deeb (bătaie pentru disciplinare), însă este interzis să foloseşti darb al-takseer (tradus cuvânt cu cuvânt „bătaie care rupe”), darb al-tashaffi (bătaia cu scopul de a te simţi bine) sau darb al-ta'dheeb (tortura prin bătaie). Apoi, este interzis să o loveşti peste faţă. 

Întrebare: Este permisă vânzarea unei prizoniere?

Răspuns: Sunt permise cumpărarea, vânzarea, oferirea unei prizoniere sau sclave drept cadou, pentru că ele nu sunt altceva decât proprietate care poate fi mutată, cât timp asta nu cauzează musulmanilor vreun rău sau daună. 

Întrebare: Dacă prizoniera a rămas însărcinată cu stăpânul ei, o mai poate vinde?

Răspuns: Nu o mai poate vinde dacă devine mama unui copil. 

Întrebare: Care este pedeapsa pământească pentru o sclavă care fuge de stăpânul ei?

Răspuns: Sharia lui Allah nu prevede nicio pedeapsă pentru ea. Trebuie însă să fie pedepsită în aşa fel încât să le descurajeze pe altele ca ea să fugă. 

„The Independent” specifică faptul că traducere a fost realizată de Middle East Media Research Institute din Washington şi că nu a redat toate întrebările cuprinse în ghid. 

Statul Islamic ar fi capturat mai bine de 2.500 de femei din minoritatea Yazidi din Siria şi Irak, în timp ce alte 4.600 de femei sunt date dispărute. 

Recent, Statul Islamic a înfiinţat aşa-zisa „fundaţie Zora”, care are deja conturi pe Facebook, Twitter şi YouTube şi are ca prim scop instruirea femeilor pentru a contribui la „războiul sfânt”. Printre reţete de „preparate care pot fi consumate în răgazul dintre lupte” şi vorbe de duh pentru soţiile de jihadişti, Statul Islamic le învaţă pe femei cum să coasă, pentru a le face mujahedinilor centuri cu explozibil, dar le instruieşte şi în tehnici de prim-ajutor.

Femeile virtuoase după criteriile Fundaţiei Zora sunt cele care vor, în primul rând, să devină soţii de mujahedini şi să aibă copii cu aceştia, să fie „interesate mai mult de centuri cu explozibil şi atacuri sinucigaşe decât de rochii albe sau castele”. 

Femeile primesc şi sfaturi de fitness, fiind învăţate cum să-şi crească rezistenţa la alergare pe distanţe lungi „pentru a nu fi o povară pe umeri fraţilor jihadişti”. Apoi, sunt îndemnate să „exerseze pe surorile mai mici” tehnicile de prim-ajutor cuprinse în clipurile video distribuite de Fundaţia Zora. 

Există şi o listă cu muncile agreate pentru femei - să coasă, să gătească, să „creeze propagandă jihadistă online”. Reţetele propuse sunt şi ele adaptate „războiului sfânt”, femeile fiind învăţate să facă „bile din smochine, unt şi făină, o gustare uşoară, dar hrănitoare şi cu aport caloric ridicat, care se poate consuma cu cafea sau apă, la orice oră din zi, în special în răgazul dintre lupte”. 

Lupta efectivă nu se numără printre îndatoririle soţiei de mujahedin „deocamdată”, deşi femeile sunt deseori folosite de jihadişti pentru atentate sinucigaşe cu bombă. Ele n-au însă voie să poarte arme, iar jihadiştii se feresc, la rândul lor, de femei în luptă pentru că mujahedinul care moare de mâna unei femei nu ajunge în rai, conform doctrinei fundamentaliste. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite